lördag 10 mars 2012

Frukt och nötbröd

1 frukt- och nötbröd

3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1½ dl russin
20 torkade aprikoser i mindre bitar
150 g valnötter
5 dl filmjölk
½ dl ljus sirap


Sätt ugen på 175 grader. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 2 liter. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan filmjölk och sirap. Rör ihop till en kladig deg och klicka sedan ut den i formen. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 1 timme. Ta ut och låt brödet svalna
Brödet är godast nybakat och passar jättebra på en ostbricka.
 
*************************************************************************
Jag tog russin och solroskärnor för det var det som fanns hemma. och sedan bytte jag ut bikarbonatet mot bakpulver. läste på internet att det gick att byta ut men att 1tsk Bikarbonat då motsvarade 2tsk bakpulver. Så vi får väll se vart det här slutar!
 
Fredrik och Kevin får vara provsmakare, hoppas det blir gott för det var enkelt och gick snabbt att göra. :)
 

Inga kommentarer: